Торговий відділ

Вітроенергетика Британії обігнала за квартальними показниками її атомний сектор

ВЕС Великобританії за січень-березень 2018 року виробили більше енергії, ніж усі 8 АЕС країни. Це перший випадок такого перевищення за квартальними показниками. Цифри свідчать, що Британія успішно йде шляхом забезпечення себе дешевою, місцевою, екологічно чистою енергією.

За I квартал вітряні установки виробили 18,8% електрики, поступившись лише газу, повідомляє звіт дослідників Імперського коледжу Лондона. В одну ніч, 17 березня, турбіни згенерували майже половину спожитої в Британії енергії. Установки надали країні велику допомогу і в період раптового похолодання, давши 12-43% електрики протягом шести найбільш морозних днів I кварталу, коли дві АЕС було закрито на профілактику, а одна зупинена через водорості, виявлені в системі охолодження.

Сонячні та вітряні електростанції за останній квартал 2017 року виробили більше енергії, ніж станції ядерні. Це — перший в історії країни випадок, коли турбіни самостійно перевершили АЕС. Як зазначив доктор Роб Гросс, один з авторів звіту Drax Electric Insights, в найближчому майбутньому обмежень використання вітру для виробництва електрики не передбачається.

Замовити дзвінок
* Ваше ім'я:
* Ваш номер телефону:

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×