Торговий відділ

В Україні до 2035 року частка відновлюваних джерел становитиме 11% - Семерак

   Ухвалена урядом Енергетична стратегія передбачає, що до 2035 року частка відновлюваних джерел в українській енергетиці буде становити 11%.

   Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в ефірі “112 Україна”, повідомляє прес-служба Мінекології.

   “У новій Енергетичній стратегії, яку схвалив уряд, стоїть завдання, щоб відновлювальні джерела енергії в Україні у 2035 році були на рівні 11% виробництва. Сьогодні відновлювальні джерела енергії – це 1 чи 2%”, – пояснив міністр.

   Він зазначив, що це передбачає декарбонізацію економіки і зокрема, непросте завдання скоротити використання викопних вуглеводнів в Україні.

   «Це означає поступову відмову від вугілля і збільшення інвестицій у сонячні, вітряні електростанції. Ті, хто інвестує в енергетику і має там великі капітали, вже сьогодні інвестують також у відновлювальну енергетику. Насправді вона є прибутковою», – сказав Семерак.

   При цьому він зазначив, що цей перехід не буде простим для України, оскільки є велика кількість зацікавлених людей, які звикли інвестувати у викопні джерела енергії.

  «Завдання, яке стоїть перед нами, дуже амбітне. Потрібно робити серйозні кроки», – резюмував міністр екології та природних ресурсів України.

Замовити дзвінок
* Ваше ім'я:
* Ваш номер телефону:

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×