Торговий відділ

Реальну ціну на "чисту" енергетику визначать аукціони - Держенергоефективності

Перехід від "зелених тарифів" на електроенергію з альтернативних джерел до системи аукціонів дозволить забезпечити прозору конкуренцію між інвесторами та визначити реальну ринкову ціну на зелену енергетику.

Про це інформує прес-служба Держенергоефективності за результатами обговорення проекту закону, яким передбачається поетапний перехід країни до системи аукціонів на введення потужностей, що генерують «чисту» електроенергію.

"Запровадження аукціонів у сфері відновлюваної енергетики сприятиме забезпеченню прозорої конкуренції між інвесторами, встановленню реальної ринкової ціни на електроенергію з відновлюваних джерел, зниженню цінового навантаження на кінцевого споживача та інвестиційних ризиків", - прокоментували у Держенергоефективності.

У відомстві переконані, що запровадження аукціонів повинно мати послідовний характер та забезпечувати виконання цілей розвитку відновлюваної енергетики, передбачених Енергетичною стратегією України до 2035 року та міжнародними зобов’язаннями України.

«Після доопрацювання законопроект дозволить досягти нашої кінцевої мети - створити таку систему стимулювання розвитку відновлюваної енергетики, яка забезпечить надійне, стале та збалансоване виробництво «чистої» електроенергії», - зауважив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Замовити дзвінок
* Ваше ім'я:
* Ваш номер телефону:

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо

×